Ensemble de Cuivres de Belgique is een zeer gevarieerd en flexibel ensemble : tijdens de concerten kan u de muzikanten aan het werk zien in verschillende formaties, zijnde een koperkwintet, een trombonekwartet en natuurlijk ook als groot koperensemble. U zal ook hun rijkheid aan dynamieken, klankkleuren, gevoeligheid en muzikaliteit ontdekken wanneer u naar een concert komt luisteren.
Het ensemble « Cuivres de Belgique » is een groep van 11 getalenteerde muzikanten, het bestaat uit 4 trompettisten, 4 trombonisten, 2 hoorns en 1 tuba.
De leden van ECB zijn allen muzikanten verbonden aan de grote Belgische conservatoria, maar ook aan de verschillende Belgische orkesten.

 
Deze muzikanten besloten om hun gezamenlijke passie voor de muziek te bundelen. Via deze passie voor de muziek, maar vooral ook door hun vriendschap willen ze zich samen nog verder gaan ontwikkelen en nieuwe projecten aangaan om de koperblaasmuziek te promoten.  

 
De diversiteit aan repertoire start bij Gabrieli tot Shostakovich, maar naast dit enorm klassieke programma kozen wij ook voor de lichtere klassieke muziek, zijnde Astor Piazzolla en filmmuziek. U merkt dat u met een concert van ECB de muzikale smaken en wensen van een publiek helemaal kan bekoren.


Het Ensemble « Cuivres de Belgique » is erkend door « les tournées Art et Vie ».

 

We zijn " Adams Brass Artist"